utegym ranagård
damm ranagård
Gräs med raps i bakgrunden

Ranagård

Med landet i ryggen ligger nya stadsdelen Ranagård redo att fyllas med liv och rörelse! Här bor du på cykelavstånd till det mesta!

Halmstads nyaste område Ranagård är under uppbyggnad! I öster finner vi Albinsro, i norr och väst avgränsas området av Gamla Tylösandsvägen.

Ranagård blir en egen stadsdel med äldreboende, förskola och skola – och flera hundra bostäder. 550 på ett ungefär. Bebyggelsen blir blandad, här finner vi hyresrätter, bostadsrätter och egnahem, i olika form och utförande. I områdets gröna parkstråk har byggts en aktivitetspark med rollerderby och pump trackbana, ett utegym och en lekplats. Ett flertal skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området.

Enkel vardag

Vardagen på Ranagård är enkel. Bussarna som går från busstorgen i området hela 6 gånger i timmen tar dig till Halmstad centrum på ca 20 minuter, cyklar gör du på samma tid. Här bor du med lantlivet i ryggen, på bekvämt avstånd från allt du behöver. I en radie om några få kilometer hittar du allt och lite till. Handelsområdet Flygstaden ligger bara tre kilometer bort, Söndrums centrum två. Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta after beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Här finns även ett flertal små gårdsbutiker och verksamheter.

Flygstadens köpcentrum

Handelscentrum Flygstaden servar dig med stormarknader, Systembolag och diverse butiker av skiftande karaktär. Här finns också gym och restauranger. Åt Söndrum till finner du bibliotek, närbutik, restauranger, apotek med mera. Än närmre har du till Bäckagård med vårdcentral och hembygdsgård.

Aktiv vardag

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter i naturreservat, längs landsvägar med vidsträckta åkrar och fält samt längsmed havet en bit bort.  I närområdet finns också flertalet golfbanor i toppklass. Här spelas även padel sommartid och kalla vintrar kan man åka skridskor på dammarna och skidor i spåren. Golfarenan erbjuder spår i konstsnö och här hyr du din utrustning billigt om du inte har egen. Gillar du att surfa/kitesurfa är förhållandena ofta optimala i Ringenäs.

Organiserad och oorganiserad sport!

Fd Söndrumshallen har bytt namn till Halmstad Sportcenter och erbjuder all form av racketsport. Vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Hallägrahallen intill och har flertalet planer att spela på. På Söndrumsskolans område har man uppfört en fin skatepark, basketplaner mm.

Förskolor

Områdets nya förskola är färdigbygd och står redo att ta emot barn i april 2023.
Albinsros förskola, Gryningsvägen 19
Trollbergets förskola med avdelningarna Trollet, Älvan och Draken (1-5 år), Spelmansvägen 9
Bäckagårds förskola med avdelningarna Sparven, Svalan och Duvan, Söndrums Kyrkoväg 1
Bergsgårds förskola med avdelningarna 1:an, 2:an och 3:an (1-5 år), Bergsgårdsvägen 46

Skolor

Ranagårdsskolan (åk F-9 + särskola) med plats för ca 900 elever kommer att stå klar lagom till terminsstart hösten 2024.
Bäckagårdsskolan (åk F-5)
Hovgårdsskolan (åk F-5)
Söndrumskolan (åk 6-9)

Öppen förskola

Öppna förskolan, Pålsbogård

Temalekplats

Närmaste temalekplats finns i grannområdet Albinsro. Då det påträffats många arkeologiska fynd i området har man låtit bronsåldern sätta prägel på lekplatsen. Det finns många hällristningar att upptäcka och informationsskylten berättar om livet på bronsåldern. Marken är delvis utformad av stötdämpande fallskyddsgummi. En hinderbana i naturmaterial och flera sittplatser finns på den belysta lekplatsen.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.

PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

Närliggande områden

Albinsro

På Albinsro bor du med landsbygden i ryggen och på cykelavstånd till det mesta.

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden

Bergsgård

Nära till Äventyrslandet, Flygstaden och havet ligger detta omtyckta område med få försäljningar.

BEVAKNING

Vill du bo på Ranagård?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!