Söndrumsgården omgivningar
Söndrumshallen med Gymnastikens hus
Fotboll på Söndrums IP

Söndrumsgården

Söndrumsgården är ett av områdena som byggts på det utvidgande och omtyckta Söndrum.

Detta lilla villaområde i Söndrums ytterkant färdigställdes 2008 och består av 52 bostäder på en huvudgata med förbindelsevägar. Området är barnvänligt och har ett utmärkt läge med cykelavstånd till centrala Halmstad, Flygstaden och Söndrums Centrum – som tillsammans ger dig allt du behöver och mer därtill.

Nära till skolor och service

Här finner du en förskola vid områdets infart och på andra sidan vägen, på gångavstånd, ligger Söndrumsskolan, Halmstad Sportcenter (fd Söndrumshallen) och fotbollsklubben Astrios hemmaarena. Är ni en aktiv barnfamilj kommer ni att älska att bo på Söndrumsgården!

Handelscentrum Flygstaden ligger på behörigt avstånd med stormarknader, systembolag och diverse butiker och gym av skiftande karaktär. Affärsutbudet är ständigt växande.

Längs vackra landsvägar tar dig smidigt till utflyktsmål som Tylösand, Möllegård och Heagård – allt beroende av om det är hemgjord glass, heta After Beacher eller kanske en charmig shoppinglunch du är ute efter. Här finns en hel del lantligt belägna butiker och verksamheter.

Natur och fritidsaktiviteter

Möllegårds naturreservat når du via cykel och det är ett välbesökt friluftsområde och erbjuder flera lättvandrade stigar. Bord, bänkar och eldstäder finns på flera ställen utmed stigarna och stanna gärna till och hör Nyrebäcken sakta porla fram. Prins Bertils stig börjar eller slutar här, beroende på hur man ser det, och vid reservatet ligger det populära glasscaféet Riccardos som serveras egengjord italiensk glass.

För dig som gärna tar en löprunda finns flertalet möjligheter längs landsvägar vid vidsträckta åkrar och fält samt längs havet en bit bort. Halmstad Sportcenter erbjuder tennis, padel och badminton och vägg i vägg huserar Halmstad Frigymnaster som levererar gymnastik på elitnivå. Fotbollslaget Astrio håller till vid Söndrums IP och i Hallägrahallen huserar diverse föreningar. I närområdet finns också flertalet golfbanor av toppklass. Skolor och förskolor ligger på gångavstånd från området. På Söndrumsskolans utegård finns utöver lekplats en basketplan och en fin skejtpark!

Vid havet, som du också når via cykel, finner du också Simstadion och Brottet, en välkänd träffpunkt på sommaren, både som badplats och konsertarena. Här bröt man sten från 1830-talet till början av förra seklet och så småningom vattenfylldes dessa, till glädje för simmare sedan 1920.

Service

Förskolor

Klockargårds förskola, Tenorvägen
Kaninens Montessori förskola (personalkooperativ) Bäckagårdsvägen 32
Bäckagårds förskola (1-5) Söndrums kyrkoväg 1

Skolor

Söndrumsskolan (åk F-9) med plats för ca 880 elever där årskullarna huserar i flera olika byggnader.

För uppdaterad information och andra förskolor/skolor, besök Halmstad kommuns hemsida.

Senior

SPF Söndrumsvännerna – En aktiv seniorförening med gediget program.
PRO Söndrum – Sveriges största pensionärsorganisation

Bilder från området

Närliggande områden

Bäckagård

Här finner vi främst hyres- och bostadsrätter, inbäddade parker, butik, restaurang, vårdcentral och apotek.

Söndrums Kyrkby

Söndrums Kyrkby ligger på höjden i Söndrum, nära Söndrumsskolan och Flygstaden

Knebildstorp

Nära till Äventyrslandet, Flygstaden och centrum ligger detta omtyckta område med få försäljningar.

BEVAKNING

Vill du bo i Söndrumsgården?

Det är inte lätt att hålla koll på allt när livet pågår. Vi hjälper dig att hitta din bostad! Klicka på länken nedan, fyll i dina önskemål,
– sedan kontaktar vi dig när vi får en träff!