Padelrack att låna på Nissans Padel i Oskarström
Padelbana i kvällssol Ringenäs
Vilshärads padel, utomhusbanor i solnedgång
Padelrack och bollar

Padel – sporten som tagit oss med storm

Vi på Bostad&Co gillar padel. Mycket. Det är en social sport (och det gillar vi ju) men till skillnad från golfens fyrbollar är fyrbollarna i padel snabbare. I alla avseenden!

Padel är en av de snabbast växande sporterna i världen och är en kombination av tennis och squash som med fördel kan spelas både inom- och utomhus. Spelet utförs oftast som dubbel mellan två par spelare, på två planhalvor med nät (som tennis), men i spelet används också de omgärdande väggarna (squash)! Med en storlek på 10 x 20 m kräver en padelbana minimalt med plats. På samma yta som en tennisbana kan man anlägga tre padelbanor med plats för 12 aktiva spelare samtidigt.

Ursprunget till padel är lite oklart. Liknande spel förekom på engelska kryssningsfartyg på 1920-talet men den padel som vi känner till idag uppkom i Mexico 1969 och skapades av Enrique Corcuera. Det var i Centralamerika det började och det är just där samt i Sydamerika som sporten är som störst. Padeln kom till Europa på 70-talet, närmare precis till Spanien där sporten är som störst i vår del av världen, och har sedan dess spritts mycket snabbt med tusentalet banor och miljontals utövare. Världsmästerskap i padel arrangerades första gången 1992 och har sedan dess spelats vartannat år.

 

En materialsport?

Ett padelracket består inte av strängar som i exempelvis tennis och squash, utan är gjort av kompositmaterial där slagytan har hål i sig. Att det inte är strängar gör att bollträffen inte får samma kraft och det blir en dovare träff. För att inte halka på sanden som ligger utspridd på banan behöver man använda en sko som har lite mönster i sulan. Reglerna för poängräkning är desamma som i tennis.

 

Var spelar man?

I Halmstad börjar vi tappa räkningen över bokningsbara padelbanor! Du hittar många av banorna på matchi.se så kika in där om du är sugen på boka en match!

Padelbana i kvällssol Ringenäs

På Ringenäs finns en högt belägen padelbana med fantastisk utsikt över Kattegatt. Här spelar du intill klubbhus och golfbana på just Ringenäs GK. Blåser det hårt från havet får du en extra knorr på bollen.

ett litet padelgalleri