Listorna som får dig att sova gott

Vill du ha tips för att kunna sova gott? Kristoffer Uvenkrans och jag pratar om trivsel i sovrum och det visar sig att det finns en hel del knep att ta till för att skapa lugn och nattro. Ta del av Care of Beds proffslistor!

Varva ner med något avkopplande (vilket är individuellt såklart, en del blir trötta av att läsa, andra pigga och så vidare

Så sover du bättre!

 

1. Lavendel är bra då det sänker hjärtfrekvensen och blodtrycket.
2. Mörker är bra då produktionen av melatonin minskar om det är ljust i rummet. Melatoninet är vårt sömnhormon och styr hur lätt vi somnar etc. Orienteringsljus är okej.
3. Plocka bort ALLT som stör! Du vill koppla av i sovrummet.
4. Inred så att det känns supermysigt
5. Blå nyanser är bra, gärna mörkblått och petroleum som har en lugnande inverkan

Bonustips från ett sängproffs

  • Gör en tacksamhetslista innan du somnar. Det skapar ett inre lugn och ger en positiv inställning inför natten, och livet! Gör listan i huvudet eller skriv ner den! Fördelen att skriva är att du kan gå tillbaka till dem när du är i en tuff period och behöver lyfta dig själv och se bortom problemen som hägrar för tillfället!
dekoration sovrum eukalyptuskrans

Tips för att somna lättare

 

1. Borsta tänderna 1 timme innan läggdags! Det är oftast väldigt ljust i badrum, och det vill du undvika! Det innebär också att tiden efter tandborstning är skärmfri, vilket leder till tips två, att
2. Undvika tekniska produkter som lyser, undvik särskilt det uppiggande blåa ljuset.
3. Varva ner med något avkopplande (vilket är individuellt såklart, en del blir trötta av att läsa, andra pigga och så vidare)
4. Drick inte vätskedrivande på kvällen så minskar risken att du vaknar på natten och behöver gå på toaletten. OM du ändå vaknar – tänd inte den starka badrumsbelysningen. En liten orienteringslampa i badrummet för natten är ingen dum idé.
5. Temperaturen ska ligga på optimala 15,5-19 grader i ett sovrum. Över 24 grader störs sömnen. Vilket leder till val av täcke – välj ett som andas och som är lagom varmt för din sovmiljö! Tänk på att kroppstemperaturen stiger när man somnar och sover.

Nattygsbord med kopp på bord, lampa och torkat gräs
Sovrum med snedtak och takfönster inrett i vitt
Fluffigt bäddad säng med uppslagen tidning på midnattsblå vägg

Bilder: Jessika Nilsson har tagit bilden på Kristoffer. Interiöra bostadsbilder är tagna av Fredrik Andersson på xcLens i samband med våra bostadsförmedlingar!

 

Sov gott och dröm sött!
/Jessika

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.