Bädda snyggt och tänk rätt när du köper lakan

Hur många kuddar ska man ha i sängen, hur ofta ska man byta kudde och tvätta sitt täcke? Kristoffer på Care of Beds är riktigt vass på att bädda snyggt och här tipsar och reder han ut våra funderingar!

Proffs på att bädda snyggt!

Kristoffer har en del tips på ämnet bädda snyggt! Ett tips är till exempel att lägga täckena på tvären över sängen. På så sätt skapar du illusionen av ett stort dubbeltäcke! Täck sedan inte hela sängen med överkastet. Vik det över kanten bara, eller bädda med en sk throw som är ett halvt överkast. Du vill visa dina snygga påslakan! Men du vill inte att det ska ligga två enkeltäcken under överkastet.

-Sen har jag provat ut att 9 kuddar i sängen blir snyggast, säger Kristoffer nöjt.
Och ja, han vet hur kuddarna ska se ut också! Du grundar med 3 st 65×65 cm stora, enfärgade kuddar. I mitten lägger du 3 st 50×60 cm stora (sovkuddar), mönstrade kuddar, varav du fångar upp en färg ur de bakre kuddarna i mönstret. Avslutningsvis lägger du en rad med 3 st 50×60 cm stora kuddar längst fram, enfärgade. De mönstrade kuddarna i mitten är dina sovkuddar!
-Sen måste du ha en plats för alla kuddar och ditt överkast i sovrummet. Skapa en struktur som ser ok ut de dagar du inte hinner bädda sängen, tipsar Kristoffer.
Inga berg på golvet med andra ord!

 

Tankar kring ett bra täcke!

Köp ett svalt allroundtäcke. Gärna i dun, eller silke! Skaka och vädra täcket ibland och byt var 3-5 år. Tvätta täcket någon gång ibland men se till att använda enzymfritt tvättmedel så att du inte förstör dunet/silket i kudden utan istället återfettar det! Torktumla torrt med minst 3 tennisbollar för att undvika att dunet klumpar ihop sig.

 

Tankar kring en bra kudde!

Köp ett kuddskydd så håller kudden längre! Byt ändå kudde var tredje år, då har den gjort sitt! Tvätta kudden någon gång ibland men se till att använda enzymfritt tvättmedel så att du inte förstör dunet i kudden utan istället återfettar det! Torktumla med minst 3 tennisbollar för att undvika att dunet klumpar ihop sig.

Proffstips x 2

  • Köp kuvertsydda underlakan! Det är en dröm och du slipper sova på skrynkliga lakan som korvar sig under dig under natten!
  • 2 uppsättningar med lakan räcker! Tvätta ett set medan du använder det andra!

Inspirerande bäddningar

Sen måste du ha en plats för alla kuddar och ditt överkast i sovrummet. Skapa en struktur som ser ok ut de dagar du inte hinner bädda snyggt – Inga berg på golvet med andra ord!

Många kuddar i jordnära färger i sängen

Bilder: Bilden på Kristoffer är tagen av Jessika Nilsson. Interiöra bostadsbilder är tagna av Fredrik Andersson på xcLens, och kommer från tidigare bostadsfotograferingar. 

 

Må så gott!
/Jessika

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.