Proffsen ger oss rätt hotellkänsla i sovrummet!

Vi är på jakt efter det perfekta sovrummet med rätt hotellkänsla. Var jag än vänder mig förstår jag att trenden går mot att vi vill ha just detta i våra sovrum. Vad passar då bättre än att jag beger mig till Hotel Continental för att prata lite med Jenny Bänsch Larsson om hur de tänker när de inreder sina hotellrum! (inlägg från 2020)

Lätt att få till hotellkänsla i sovrummet – när sovrummet ligger i ett hotell!

Med 45 rum som ständigt genomgår uppfräschningar kan de verkligen gå loss i inredningen och låta sig inspireras av rådande trender vid renoveringstillfället. Alla rum och sviter här är inredda individuellt med olika influenser i grunden.
-Det kan börja med att vi hittar en snygg fåtölj, och så väcker det inspiration för hur resten av rummet utformas, berättar Jenny som gärna själv sätter på sig renoveringskläderna och hugger in i arbetet.
Det har blivit en del okonventionella lösningar för deras idéer längs vägen.
-Ett litet exempel på det är några sovrumslampor jag hittade.. De såg inte riktigt ut som jag ville, men hade ändå något…
Jenny skruvade helt enkelt upp lamporna upp och ner och kastade bort skärmen, och då blev de helt rätt!

Vägglampa i mässing högerhängd
Tak med målade speglar och kristallkrona
Vägglampa i mässing

Vi går på rundvandring och Jenny visar, berättar och pekar. När hon och Jeanette tog över hotellet bodde hon med sin man i en lägenhet här. Den är nu omgjord till flera hotellrum. Rummen innehåller vackra kakelugnar, stuckaturer, speglar på väggar och rosor i tak, trägolv och detaljer. Byggnaden betraktas numera som bevarandevärd så vid renoveringar måste man ta hänsyn till att ändringarna ska kunna återställas till hur det en gång såg ut. Det både begränsar men väcker samtidigt en sinnerlig varsamhet och ett hänsynstagande för att vårda ett arv för framtiden. Till exempel är en kakelugn bevarad i ett badrum i ett av hotellets rum.
-Ja, vi kunde ju inte gärna flytta på den så den fick ingå i inredningen, säger Jenny lättsamt och visar samtidigt att listerna i taket har bevarats under de nyuppsatta väggarna för att kunna plockas fram igen.

Varierande stilar

Med begränsad budget har de lyckats skapa fantastiska rum i den gamla byggnaden som uppfördes i Jugendstil år 1903 av byggmästare S A Johansson, efter arkitekt Sven Gratz ritningar. Byggnaden har sedan uppförandet innehållit allt från lägenheter, handelsvaruhus, café och skola till nuvarande hotell och kontor.
Stilen på hotellet är en blandning av bevarande av byggnadens stil och modern inspiration. Det gör inredningen intressant och speciell. Unik för Hotel Continental skulle man kunna sammanfatta det.

Spontanitet som utvecklar

Idéerna till renoveringar kommer ibland hastigt,
– SPA-avdelningen öppnade vi för tre år sedan efter ”ett ryck” i december när vi fick för oss att vi ville ha ett sånt. Innan dess hade vi en relaxavdelning så det kändes naturligt att bygga vidare på det. Resultatet blev ett cityspa som inte bara är öppet för våra hotellgäster utan för alla Halmstadbor. Perfekt i dessa stressade tider då avkoppling och återhämtning är ett måste.

Under vår rundvandring visar Jenny runt bland de rum som inte har gäster för dagen. Här delar vi med oss av lite sovrumsinspiration med riktig hotellkänsla, varsågoda!

Hotellrumstips

  • På hotell har du oftast ett eget badrum, det bidrar absolut till känslan om du har ett sovrum med badrum en suite, som det kallas. Fyll då detta med spakänsla! Några fina produkter, fluffiga handdukar och en grön kvist kommer du långt med!

 

  • Låt gardinerna hänga från tak till golv. På hotell kan man dra för gardinerna för fönstret när man ska sova – så ut med persiennerna och in med tjocka gardiner!
Badrumsattiraljer på Hotel Continental i Halmstad

Kort om Hotel Continental

Ägs av kusinerna Jeanette Nerman och Jenny Bänsch Larsson sedan 1992 då de köpte det av konkursboet för det hotell där de båda arbetat sedan några år. 2005 köpte de vidare upp kedjan Sweden Hotels tillsammans med ytterligare två kompanjoner, och sålde sedan denna till Best Western 2017. Idag ingår Hotel Continental i nämnda hotellkedjas ”Signature Collection” med utvalda hotell som karaktäriseras av ett stort design- och inredningsfokus i citynära lägen. Hotellet är en lokal mötesplats som erbjuder konferens- och mötesmöjligheter, after works, spa och en välbesökt frukostbuffé. Jeanette och Jenny har sålt hotellet vidare.

”Idag ingår Hotel Continental i nämnda hotellkedjas ”Signature Collection” med utvalda hotell som karaktäriseras av ett stort design- och inredningsfokus i citynära lägen”

Jenny Bänsch Larsson

Bilder: Bilden på Jenny är tagen av Jessika Nilsson, liksom en del av hotellrumsbilderna. Övriga bilder kommer från Hotel Continental. 

Hotellets hemsida hittar ni här! 

Må så gott!
/Jessika

Fler inlägg från om att inreda sovrum med hotellkänsla bjuder vi på här! 

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.