Hotellrumskänsla hemma – hur gör man?

Enligt siten Expressen|Hälsoliv sover vi bort 26 år av vårt liv – och ligger vakna på nätterna i 7 år.. då vill man kanske göra det i ett vackert sovrum. Och just nu tycker vi att hotellrummen är vackrast! Kanske är det en underliggande längtan efter semester som trenden bygger på? Vi jobbar ju i genomsnitt 99 117 timmar under ett liv! Vi har pratat med proffsen på Hotel Continental, Färgab och Care of Beds för att reda ut hur vi får till det bästa sovrummet just nu!

”15,9-19 grader är den optimala temperaturen och doften av lavendel är lugnande!”

Vi snackar med proffsen om hotellrumskänsla hemma!

Vi har frågat proffsen på Färgab, Care of Beds och Hotel Continental vad man ska tänka på när man inreder ett sovrum med hotellrumskänsla, och kommit fram till och summerar följande:

 

 1. Sov som en kung. Sängen är såklart rummets viktigaste möbel! Välj ut en säng som passar just din kropp. Välj efter känsla och komplettera med rätt kudde och täcke – kosta på dig något som känns lyxigt, du spenderar ändå en tredjedel av livet i sängen!
 2. Mörker är viktigt. Häng tunga gardiner från tak till golv som går att dra för fönstren – återfinns ofta i hotellrum. Snyggt med en tunn vit eller naturfärgad gardin längst in som alltid är fördragen, men som släpper in ljus, och sen en tyngre mörkläggande gardin utanpå som kan dras för om natten.
 3. Ombonat känns tryggt. Måla med jordfärger på väggarna – och måla då gärna in dörr, karmar, lister och varför inte taket?! Lägg in en heltäckande matta på golvet. Ge sängen en överdimensionerad (gärna stoppad) sänggavel och en sängkappa. Bädda med 9 kuddar i sängen och en snygg throw (halvpläd) på de fluffiga täckena… Gärna med linnelakan. Manglade. Om du orkar. Träna på att bädda ”hotellbäddning” om du inte har nybäddat, sträck dina lakan och lägg alla prydnadskuddar och kuddar på plats. En härlig känsla att komma in till en lyxig ”hotellbäddning” när det är dags att sova.
 4. Naturligt lugnar. In med trä, gröna växter och andra naturliga inslag i sovrummet.
 5. Har du ett badrum en suite (ett privat badrum i sovrummet)? Grattis! Nu är du hemma i hela hotellrumsgrejen! In med lite spaprodukter, gröna kvistar och fluffiga handdukar – voilá!
 6. Andra möbler som ofta återfinns på hotellrum är en fåtölj och ett litet skrivbord. Loppisfynda dessa – det finns galet fina små möbler där ute som sätter en skön touch till ditt hotellaktiga sovrum!
 7. Sängbord med dimbara lampor och separata läslampor ovan eller på sänggaveln är vanligt på hotellrum. En snygg lampa är pricken över i. Varför inte en kristallkrona i passande dimension?
 8. (Det brukar också finnas en teve i hotellrum. Det förbättrar dock inte nattsömnen att titta på en sådan innan du somnar så vi sätter den inom parentes.)
 9. Bort med allt som inte hör till sovrummet! Här vill du kunna koppla av! Inred istället supermysigt! Det finns ju sällan en massa saker i ett hotellrum, eller hur? Satsa på några få utvalda detaljer.
 10. 15,9-19 grader är den optimala temperaturen och doften av lavendel är lugnande!
 11. Tvätta dina lakan ofta! Det finns inget lyxigare än nytvättade lakan när man ska sova – och på hotell är de ju alltid rena, eller hur?! Glöm inte att även tvätta täcke och kudde ibland.
 12. Skapa en plats att lägga kuddar och överkast på när de inte ligger i sängen – om du inte hinner bädda en morgon ska det inte behöva se ut som ett berg med tyg på golvet när du kommer hem från jobbet!

Hotellrumstips 1 – På hotell har du oftast ett eget badrum, det bidrar absolut till känslan om du har ett sovrum med badrum en suite, som det kallas. Fyll då detta med spakänsla! Några fina produkter, fluffiga handdukar och en grön kvist kommer du långt med!

kakelugn i badrum och tvålpumpar på handfat
Gardiner från golv till tak i hotellrum med fåtöljer

Hotellrumstips 2 – Låt gardinerna hänga från tak till golv. På hotell kan man dra för gardinerna för fönstret när man ska sova – så ut med persiennerna och in med tjocka gardiner!

Vi kommer att fortsätta snacka med proffsen – allt för att få till rätt hotellrumskänsla!

I en serie inlägg kommer vi att fortsätta att inspirera dig gällande inredning, färg, sängar och tips kring hur du gör för att trivas som bäst och sova som skönast – följ bloggen så missar du ingenting!

Sovrum med hotellkänsla; tipsen som gör det rätt, lätt och roligt!

Listorna som får dig att sova gott

Bilderna är tagna av Jessika Nilsson och Fredrik Andersson | Xclens

Sov gott!
/Jessika

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.