Sov som på hotell i din säng!

Kristoffer Uvenkrans vann en säljtävling när han arbetade på hotell och fick en insikt – det är kul att sälja! Han har nu arbetat som säljare i 8 år och sedan 4 månaders tillbaka driver han Care of Beds (tidigare Sovabutiken) i Halmstad som franshisetagare tillsammans med kompanjonen Daniel Johansson. Att han trivs på jobbet går inte att ta miste på. Han kan allt om sängar! Och som alltid när vi snackar med folk som kan så får vi massor av bra tips och trix i ämnet! Häng med!

Beroende av hur du sover så är sängens uppbyggnad extra viktig då ryggrad och nacke bör avlastas på bästa sätt. Ryggraden bör vara så rak som möjligt och axlar, höfter och ländrygg ska avlastas och ges stöd.

Skillnad på säng och säng

  • Kontinentalsäng – En följsammare säng som består av tre olika madrasslager (resårbotten, plymå och bäddmadrass) som alla tillsammans bidrar till att trycket på muskler och leder minskar och kroppen får maximal avlastning och vila. Kontinentalsängen är dessutom hög och ståtlig i sovrummet! Snyggt!
  • Ramsäng (resårsäng) – En flexibel sängtyp, lite enklare i sin uppbyggnad än kontinentalsängen. Nackdelen med denna sängtyp som dubbelsäng är att den får en skarv i mitten man sätter ihop två sängar.
  • Ställbar säng – Som flera sängar i en, anpassningsbar efter situation och behov. Perfekt när du vill sitta och
Kontinentalsäng i grått med klätt bakstycke och blågrå väggar

Välj rätt säng!

-Att sälja rätt madrass till rätt person är ett hantverk som kräver yrkesskicklighet och kunskap, menar Kristoffer. Här gäller det att vara noggrann och få kunden att hitta rätt fasthet och känsla. Det är superviktigt.
Våra kroppar har olika tyngdpunkt beroende på kroppsbyggnad, vilket gör att behoven skiljer sig åt. Det är viktigt att båda får den säng som just deras kropp behöver.

Proffstips för familjen

__________

  • Köp en bred säng så att hela familjen får plats och sover gott! Ställ ihop två 105 sängar istället för två 90 sängar!
Kristoffer Uvenkrans på Care of Beds i Halmstad

Hur väljer man säng?

Det kan kännas svårt att köpa en bra madrass. Då är det bra att man kan få hjälp att bena ner det. Det finns fyra sätt att bygga en säng och alla finns representerade på Care of Beds.
-Prova ut vilken känsla du gillar först och främst, tipsar Kristoffer, SEN väljer du modell!

De fyra sätten att bygga en madrass, och därmed de fyra känslorna, är dessa:
1. Naturkänsla där sängen innehåller naturmaterial som andas och ger en sval känsla (Hästens)
2. Pocketresårer anpassar sig efter kroppen och verkar tryckavlastande för en omfamnande känsla (Carpe Diem)
3. En stabil känsla får du av en trögelastisk madrass (Tempur)
4. Zoner i pocketresåren anpassar sängen till varje del av kroppen och ger den avlastning du behöver (Jensen)

Avlasta rätt!

Beroende av hur du sover så är madrassens uppbyggnad extra viktig då ryggrad och nacke bör avlastas på bästa sätt. Ryggraden bör vara så rak som möjligt och axlar, höfter och ländrygg ska avlastas och ges stöd.
-Att sova på rygg är absolut bäst, menar Kristoffer. Sämst är att sova på mage. Det är ju svårt att styra det där, och då hjälper det att man har rätt säng och att man provar den som man faktiskt sover.
Care of Beds tillämpar en 100 dagars trygghetsköp, så skulle det trots allt bli fel i utprovningen kan man byta madrass!

Proffstips för den ekonomiske

  • Så får du din säng att hålla längre:
    Förläng livstiden på din madrass genom att vända och rotera den (fotända/huvudända) och byt sida ibland! Vi har en förmåga att ligga på samma ställe varje natt och det sliter på sängen såklart!
  • Som alltid får du vad du betalar för. Köp en säng som håller länge. En bra madrass håller 20-30 år. Byt bäddmadrass halvvägs!
Sänggavel i beige
Genrebild: våra annonser. familjemys i sängen med barn som surfar, läser och hoppar i sängen där pappa läser svenskan

Bonustips

  • Barn älskar att hoppa i sängen – låt dem hoppa i en Hästens! Den tål det!

Bonustips för allergiker

  • Tempur har kvalsterfria madrasser! Hästens sängar är välventilerade och helt fria från allergener.
vit säng med grå stickade kuddar och grå sänghimmel över barnsäng

Du hittar Care of Beds på Stenalyckan i Halmstad.
Klicka här för att besöka hemsidan!

Bilder: Bilden på Kristoffer är tagen av Jessika Nilsson. Interiöra bostadsbilder är tagna av Fredrik Andersson på xcLens i samband med våra förmedlingar.

 

Sov gott och dröm sött!

/Jessika

I det här inlägget ger Kristoffer sina bästa tips för att sova gott, missa inte det! 

Bostad&Co är en fristående mäklarbyrå med stark förankring och lång erfarenhet i och av Halmstad. Vi har ett stort lokaltnätverk och vårt mål är att du ska bli så nöjd att du rekommenderar oss vidare.